Tenthuisje De Huifkar

VLIELAND

 

 

 

 

 

 

 

Vlieland

 

 

Vlieland is bereikbaar met de boot vanaf Harlingen Haven. Rederij Doeksen onderhoudt een dagelijkse dienstregeling met Vlieland. Er vaart zowel een snelboot als een reguliere boot. Kijk voor meer informatie over de overtocht en de dienstregeling op www.rederij-doeksen.nl . Vlieland is een autoluw eiland; je mag de auto niet meenemen naar het eiland. Dit zorgt ervoor dat Vlieland een rustig eiland is en een veilige plek voor kinderen.

 

De veerboot legt aan tegenover het VVV-kantoor van Vlieland . Het dorp bestaat uit een lange straat - de Dorpsstraat - en heeft tal van restaurants, terrassen, winkeltjes en een aantal supermarkten.

 

Kampeerterrein Stortemelk ligt aan de noordkant van het eiland, uitgestrekt langs de duinen van de Noordzee. Vanaf de veerboot is het ongeveer 1 kilometer lopen naar Kampeerterrein Stortemelk (er rijdt ook een bus). Het kampeerterrein heeft zijn eigen Grand Cafe, de Bolder genaamd. Dat is een gezellige plek om te eten en te drinken en om “s avonds rond de openhaard te zitten. Daarnaast vinden er regelmatig optredens plaats en zijn er kinderactiviteiten. Honden zijn niet toegestaan op het kampeerterrein.

 

Vlieland is een heerlijk eiland om te fietsen. Een van de favoriete dagbestemmingen is Het Posthuys. Het eiland leent zich uitstekend om eindeloos te wandelen; over het strand, door de duinen en de bossen. Vlieland heet niet voor niets “het eiland van rust en ruimte“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

start   de Huifkar  Vlieland   beschikbaarheid   contact   links